Άφησαν την Ιταλία και επιτέθηκαν σε Ισπανία,Γαλλία,Αυστρία και Σλοβενία

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2934
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:

Άφησαν την Ιταλία και επιτέθηκαν σε Ισπανία,Γαλλία,Αυστρία και Σλοβενία

Δημοσίευση από Agrafos »

Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να αλλάζει σελίδα και να έχει τον Παπαδήμο Πρωθυπουργό και ένα γιγαντιαίο Υπουργικό Συμβούλιο. Η Ιταλία κατάφερε να περάσει τα μέτρα λιτότητας της χώρας από το Κοινοβούλιο,ενώ η ΕΚΤ αγόραζε για ακόμα μια ημέρα Ιταλικά Ομόλογα. Την ίδια στιγμή, οι αγορές επιτέθηκαν σε Ισπανία,Γαλλία,Αυστρία και Σλοβενία,με τα Spread να περνάνε σε νέα ιστορικά υψηλά. Παρ’όλα αυτά,οι αγορές μετοχών έκλεισαν με κέρδη την Παρασκευή.

Ο Nikkei ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με μικρά κέρδη 0,16% στις 8514,47 μονάδες. Οι βασικοί Ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη,καθώς η ΕΚΤ αγόραζε Ιταλικά Ομόλογα και από το 7,50% τα οδήγησε στο 6,48%. Με αποτέλεσμα,ο DAX να ενισχυθεί κατά 3,22%,ο CAC έκλεισε με άνοδο 2,76%,ενώ και ο FTSE 100 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με άνοδο 1,85%. Η Σλοβενία είναι η επόμενη χώρα που μπήκε για τα καλά στην ζώνη κινδύνου,με το επιτόκιο του 10ετους Ομολόγου να ξεπερνάει το 7%.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού,σημαντικά κέρδη κατέγραφαν οι βασικοί δείκτες στην Αμερική,με τα κέρδη τους να ξεπερνάνε το 2%.

Το Πετρέλαιο βρέθηκε μια ανάσα από τα 100 δολάρια και συγκεκριμένα έφτασε μέχρι τα 99. Το Ευρώ ενισχύθηκε σημαντικά και ολοκλήρωσε την εβδομάδα στο 1,3750.Ενώ και ο Χρυσός έκλεισε με άνοδο στα 1788 δολάρια. Η αισιοδοξία των επενδυτών και των αναλυτών για τον Χρυσό έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2004,καθώς πιστεύουν πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί και αυτό θα στρέψει επενδυτικά κεφάλαια προς το ασφαλές νόμισμα.

Τέλος,το ΧΑ υποδέχτηκε τον νέο Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο με πτώση στο φίνις. Ο ΓΔ υποχώρησε 0,86% και θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από τις 755,65 μονάδες. Η αξία συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλή και δεν ξεπέρασε τα 36 εκ ευρώ. Οι πιθανότητες ο Παπαδήμος να καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα είναι Πρωθυπουργός,είναι πολύ μικρές,αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”